Понедельник, 29-04-2024, 4:57 AMПриветствую Вас Гость | RSS
Рідна мова та література
Розділи сайту
Опитування
Оцінка сайту
Всього відповідей: 54
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Методична робота


Главная » 2016 » Февраль » 15 » Аналіз роботи методичного об єднання за 2014 – 2015 н. р.
10:08 AM
Аналіз роботи методичного об єднання за 2014 – 2015 н. р.

                                 І вступ

Аналіз роботи методичного об єднання за 2014 – 2015 н. р.

У минулому  навчальному році  ШМО вчителів працювало над реалізацією проблемної теми            « Розвиток  загально навчальних умінь та навичок учнів на уроках гуманітарного циклу шляхом впровадження інноваційних технологій» . Було проведено п’ять засідань. Засідання проводились на належному теоретичному і практичному рівнях. Уся робота ШМО була підпорядкована головній меті –  підвищення професійної компетентності вчителя та ефективності навчально – виховного  процесу.

ШМО налічує  п ять   вчителів, з них  два мають вищу категорію , два - І категорію,    один  – вчитель-спеціаліст. Свою роботу вчителі спрямовують на виявлення  навчальних можливостей учнів, формування в них творчо – наукових здібностей. Уся система педагогічної діяльності підпорядкована основній меті – розвитку особистості та її вихованню. Велику увагу вчителі приділяють вивченню предметів як об’єкту  пізнання.  Результати навчальних досягнень свідчать, що більшість учнів засвоїли курс з предметів на достатньому рівні  середній бал навчальних досягнень становить:

 Прізвище учителя

Предмет,який викладає

2013– 2014  н\р

2014 – 2015 н\р

Нікітіна Н. М.

Українська мова

          8.0

           7.7

 

Українська  література

         8.4

8.8

Чередніченко О. Я.

Українська мова

6.6

              6.7

 

Українська література

7.1

7.4

Рощенко  Т. Я.

Світова література

7.5

7.8

Грицаєнко  І. Й.

Історія

7.4

7.4

Чернова М. О.

Англійська мова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               .

Вчителі багато працюють над тим, щоб на уроках учні пізнавали історію, культуру, традиції, менталітет свого народу, взаємозв’язки мови з духовним життям.   Велику увагу приділяють розвитку творчих здібностей учнів , бо вважають, що у кожній дитині природою закладений певний творчий потенціал.   З цією метою добирають різні форми робіт для розвитку як розвинених, так і прихованих здібностей учнів. Про результативність цієї роботи свідчать показники якості знань учнів під час  ДПА:

Українська мова    - 7.3                           учитель    Чередніченко О. Я.

Українська мова      - 6.8                       учитель      Нікітіна Н. М

Історія                      -  5.4                           учитель      Грицаєко І. Й.

 Світова література                                 учитель       Рощенко Т. Я

Підсумкові   контрольні роботи:

Українська мова   -   8.2       учитель   Нікітіна Н. М.

Українська мова    - 6.4         учитель     Чередніченко О. Я.

Історія України   -   7.3           учитель   Грицаєнко І. Й.

Англійська мова    -                учитель Зубченко О. В.

Плідно працювали вчителі, поповнюючи навчальні кабінети. Виготовлено дидактичні та роз даткові  матеріали .   У цьому навчальному році атестувалась   Чередніченко  О. Я.  розробила папку  з досвіду роботи .  Рішенням атестаційної комісії  було присвоєно «спеціаліст вищої категорії» .  У районному конкурсі  на кращий виховний захід, присвячений  Дню рідної мови Чередніченко О. Я.   посіла ІІІ місце.

  Проведено позакласні предметні заходи  до Дня української писемності, Міжнародного дня рідної мови,  лінгвістичний турнір « Ну що б, здавалося слова»;  Шевченківських днів,  « Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»(літературно – музична композиція)   на високому рівні свято  підготувала і провела Нікітіна Н. М. ,  традиційним став конкурс виразного читання віршів  Т. Г. Шевченка « Кобзар у нашому домі» ;  «Мої права» інтелектуальна гра   ( учитель Грицаєнко І Й );   проведено літературну вікторину ( для учнів 7 -8 кл)  учитель Рощенко Т. Я.  ;   140 –річчя з Дня народження  Лесі Українки .

Але не всі учні мають інтерес до навчання, мало читають позапрограмної літератури, не вміють самостійно мислити, робити узагальнення, Усні відповіді  будують не завжди логічно, недостатньо аргументують думки і висновки. Недостатньо ведеться робота з обдарованими дітьми, залученням їх до роботи у МАН. Наслідком є невисокі результати на конкурсах та предметних  олімпіадах, хоч маємо і незначні успіхи ( учениця 11 класу Козловська Ірина ІІІ місце у ІІ етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика.) 

  А тому у цьому навчальному році учителям слід активно впроваджувати  інтерактивні методи, створювати належні умови для творчого самовираження і саморозвитку учнів -  національно свідомих громадян України, виховання компетентної особистості.

Справжній учитель  навчає знаходити істину.  Саме цьому і сприяють інноваційні технології, які враховують вибір методичних прийомів, здатних  виявити та розвинути хист, азарт кожного учня, врахувати його вдачу, здібності, схильність до пошуку наукових знань, які йому цікаві. Адже нинішньому суспільству потрібна вільна, мисляча й активна особистість.

  У новому навчальному році вчителі ШМО продовжать працювати над реалізацією проблемної теми « Розвиток  загальнонавчальних  умінь та навичок учнів на уроках гуманітарного циклу шляхом впровадження інноваційних технологій

 ЗАВДАННЯ НА НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК

  1. Продовжити роботу над впровадженням у навчально – виховний процес інноваційних технологій.
  2. Формувати національну свідомість учнівської молоді
  3. Використовувати інформаційні технології у навчально – виховному процесі.
  4. Активізувати роботу з обдарованими  учнями, залучати їх до роботи в МАН; стимулювати творчу активність учнів на уроках і позаурочний час.
  5. Впроваджувати поточне тестове оцінювання навчальних досягнень учнів з метою підготовки їх до ЗНО.
  6. Поповнювати навчальні кабінети сучасними методичними й дидактичними матеріалами.
Просмотров: 614 | Добавил: natalianikitina62 | Теги: завдвння на новий навчальний рік | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід до сайту
Пошук
Календар
«  Февраль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
  • Автомобілі
  • Цікаво для дітей
  • ПРОГНОЗ ПОГОДИ